Schilderen is heerlijk om te doen. Nergens voel ik mij zo vrij als achter mijn ezel. Lekker geconcetreerd werken met verf en kwast. Ik schilder zowel binnen als buiten, met acryl of olieverf. Afhankelijk van het onderwerp kies ik voor sfeer, materiaal en stijl.

De coronacrisis dwong ons meer thuis te blijven. Onzekere tijden, angst voor het virus, weinig contacten met andere mensen doet je beseffen hoe belangrijk het is om je vrij en veilig te weten. 

De serie Campinglife.  's Zomers kampeer ik graag op een kleine camping. Daar zie ik met verbazing hoe het leven zich er voltrekt en tegelijkertijd maak ik er ook deel van uit. Deze serie is in het atelier geschilderd. De basis ligt buiten op de camping: daar maakte ik de tekeningen die het uitgangspunt vormden voor het schilderwerk. 

Landschappen Het is heerlijk om buiten te schilderen. De wind, de zon en geluiden van vogels en kinderen; alles speelt mee en kleurt het geheel. Zo is het ook met schilderen: doorgaan tot het een organisch geheel geworden is en de onderdelen elkaar versterken. Het geheel is meer dan de som der delen. 

Soms maak ik een schilderij af in het atelier. 

 

Veel plezier op deze pagina's. En.. reageer gerust.